Wilde dieren achter vierkante hekken…


Deze droom droomde ik al jaren geleden en ik weet hem niet meer exact maar wel nog in grote lijnen. Ik vind het vreemd dat hij toch in mijn hoofd blijft rond zweven dus ik wil hem uitschrijven. Echter heb ik deze droom ook een week of 5 geleden gedroomd maar in een andere variant. Ik droom wel vaker deze droom en misschien overlappen 5 of 6 dromen elkaar wat. Het is wel een terug kerende droom in verschillende variaties.

Ik man en zoontje gaan naar een dierenpark die niet al te ver van ons huis is. Een klein stukje met de auto rijden. Daar is ook een echt dierenpark in het echt. Het lijkt alsof mijn droom zich op deze plek afspeelt. De dierentuin ziet er alleen helemaal anders uit.

De parkeerplaats en ingang heb ik nog nooit ergens gezien. De parkeerplaats is een groot vierkant en meteen naast het parkeren begint het park meteen. (Niet zoals bij veel parken dat je vanaf de auto parkeren eerst een heel eind moet lopen).

Je kunt het park ook met de auto afleggen (route 1) en dat stukje beschrijf ik nu eerst even. Het park zelf is in een vierkant gebouwd en niet groot. Je rijd er met de auto omheen. Twee hoekjes verder kun je door een groot ijzer hek rijden. Hij gaat per auto open en je rijd over een wildrooster. Het rooster sluit zich dan weer achter je en het volgende hek gaat open. Het doet me denken aan de ingang van jurassic park. Eenmaal door de zware ijzeren poorten kom je door wat korte verblijven waar wolven zitten, olifanten en neushoorns, beren, leeuwen, tijgers, gevaarlijke apen en roofvogels. Je komt tussen de gevaarlijkere diersoorten waar je eigenlijk niet met de auto tussen kunt rijden. Normaal zitten deze beesten natuurlijk nog achter een extra hek maar nu kun je er met de auto heel dicht bij komen. De wolven en leeuwen staan wel een beetje op de voorgrond.. Dat voelt wat spannend maar er gebeurd verder niet zo veel. Wel valt het weer op dat alles vierkant is waar je doorheen rijd. De verblijven zijn ook niet erg groot maar zelfs krap. Je bent er binnen 5 minuten doorheen en dan kom je een eindje naast de uitgang er weer uit. Je kunt dan bij de uitgang weer links gaan om het vierkant heen en de auto weg zetten. Je kunt vervolgens lopend route 2 gaan nemen. Er is ook nog een andere route (met auto) want je kunt ook rechts een stukje verder er weer opnieuw inrijden. Er staat een bordje nieuwe/ speciale/ spectaculaire ervaring (route 3). Links bij de ingang is er ook nog een route 4 maar dat is een groot binnen verblijf. Aan de buitenkant kun je niet zien wat er hier te doen of zien is.

Ik droom deze droom dus vaker in meerder varianten..

route 2 –> Je loopt binnen en je loopt zeg maar rechts om het grote vierkant heen en links zitten de dieren. Het lijkt op de auto route alleen je rijd er nu niet tussendoor maar je loopt erom heen. De grote ijzeren hekken met wildroosters zijn er ook. Van de auto route zie je niks terwijl je hem loopt. Het valt op dat de dieren heel erg dicht op elkaar gepropt zitten. Ze hebben bijna geen leefruimte. Ook zitten er veel soorten gewoon bij elkaar die eigenlijk niet samen kunnen. Je loopt tussen ijzeren rekken door (een soort kooi) en sommige dieren kunnen ook boven je komen. Er zijn tunnels met opengewerkte tralies die boven je door lopen. De dieren kunnen dus dicht bij je komen en wij ook bij de dieren.. Gevaarlijke apen en roofvogels maken hier vooral gebruik van merk ik. Ze reiken met hun armen/vleugels/klauwen door de tralies. Dit gebeurd allemaal aan de linkse kant. Bij de rechtste kant staan gewoon heggen en bomen en je kunt daar niet zo goed door heen kijken. Ik neem altijd aan dat daar de parkeerplaats is. Je moet hier echt oppassen want er zit verder geen bescherming stukje tussen de hekken en het loop stukje in. Je moet constant op je hoede zijn. Op een gegeven moment lopen wij met meerdere mensen die ik niet ken + ons gezin door een ijzeren hek. De poort achter ons sluit zich voor de andere open gaat als een sluis. De poort voor ons gaat open en wij merken dat de wolven zijn ontsnapt door het hekwerk heen. Ze bevinden zich nu in het loopgedeelte achter het hek wat zo meteen voor ons opengaat. In mijn droom vind ik het raar dat dat dit gedeelte zo beveiligt is met hekwerken en sluizen terwijl er wel wilde dieren bij elkaar in het verblijf zitten. Het is niet echt te verklaren en het is vreemd. Het hekwerk voor ons gaat open en meteen ontstaat er een open verbinding tussen ons en een grote roedel wolven. De wolven sluipen over het wildrooster heen en trekken zich er niks van aan.

Ik zie dat er wolven op ons af komen geslopen. Het gebeurd in groepsvorm en ze willen ons omsingelen en aanvallen. Ik hoor mensen gillen en tegen het hek op klimmen wat inmiddels gesloten is (achter ons). Iedereen rent naar het dichte hek. Het hek gaat gelukkig wel open en iedereen kan er op tijd door behalve ik. Ik ben verstijfd en ik observeer wat er voor me aan het gebeuren is. Ik sta ongeveer in het midden en 1 wolf die wil mij dus kei hard aanvallen. Hij kijkt mij aan en ik zie in zijn ogen dat hij mij wil pakken. Het is een zwarte wolf die zijn tanden bloot gromt. Ik lijk weer bij bezinnen te komen en ren snel naar het open hek achter ons. Terwijl ik ga rennen rent deze wolf heel hard achter mij aan. Hij krijgt me te pakken en bespringt en bijt me en schudt met zijn bek. (Ik ben ooit als kind aangevallen door een grote, zwarte herder en ik merk dat het precies op deze manier gebeurd) Op dat moment schrik ik doodsbang wakker… Er gebeurd ook weleens niet veel tijdens deze loop route en dan kunnen we het vierkant helemaal afleggen. Ik heb dan wel een heel vreemd/raar gevoel en wordt vervelend wakker.. het voelt onheil achtig en alsof er dingen niet kloppen. Deze droom klopt gewoon niet!

route 3 –> Deze kun je ook met de auto afleggen. Er staan bordjes met escape games en je kunt verschillende routes nemen. Je hebt er 1 voor de beginners, middel en extra moeilijk. We zitten met ons gezin in de auto. Ik voel dat ik dit helemaal niet wil doen maar waarom gebeurd het dan toch? Ik wil dit gewoon NIET. Als het dan toch perse moet rijden we de makkelijke route op. We rijden een berg op en komen we bij allemaal houten vierkante vijvers aan. Ze bevinden zich allemaal naast elkaar en ik zie dat het er een stuk of 14 zijn. De vijvers zijn verbonden met grote houten richels waar net een auto overheen kan. Dit is dus de eerste opdracht. Je moet wel heel goed kunnen sturen want het past echt maar net. Als je niet helemaal recht stuurt ga je al een vijver in. Ik denk bij mezelf is dit de makkelijke route? Dit is toch al mega riskant en moeilijk. In de vijvers zwemmen hele grote, kleurrijke koi karpers in. Ze zijn erg fel van kleur. Ik vind het er dreigend uitzien terwijl de vissen zelf je niks zullen doen. Ik wil hier echt niet tussen vallen want ik houd niet van grote vissen met grote bekken!! We besluiten deze opdracht niet te doen en riskeren het niet. We stappen uit de auto om lopend over te steken.. We lopen over de houten richels en komen veilig aan de overkant. Plots flitst onze auto daar tevoorschijn in een vak. We zien dat we dit goed hebben gedaan en dat de auto is geteleporteerd. De auto hadden we onbewust op een teleporteer vak geparkeerd en kwam nu op een ander teleporteer vak naast ons te staan. Gelukkig dachten we! Dit was een soort instinker.

We voelen ons genoodzaakt weer in de auto te stappen en verder te gaan want dit pad moest immers per auto afgelegd worden. We willen snel de uitgang vinden want we willen dit helemaal niet doen. Het lijkt wel een hele andere en gekke wereld. We kunnen niet terug want we zijn al over de vijvers heen. Dan komen we een bordje tegen dat je absoluut niet uit mag stappen omdat dat gevaarlijk is. We moeten verder de berg op rijden. Een eindje verder komen we bij een huisje en komt de auto op een vlonder terecht. Het voelt alsof de vlonder zich op water bevind want we voelen dat we drijven. Op dit huisje staat geplakt dat dit de gevorderde Escape route is. Er staat ook heel groot ‘gevaarlijk’ en dat het op eigen risico is. Er staat ook grote kans op overlijden. Wij hebben deze route helemaal niet gekozen en hoe kan dit nu weer? Ik wil dit absoluut niet en wil terug. Liever weer die vijvers over en lopend de berg af. De auto kunnen we achter laten want dat is maar materieel. Wij willen echt NIET dood!! Maar omdat we op soort van vlonder staan kunnen we niet meer achteruit. Wij moeten deze route perse afleggen en we kunnen geen kant op. Het voelt dwingend. De vlonder begint te bewegen en we varen ergens naartoe. Ik voel dat er iets ergs met ons gaat gebeuren. Waar gaan we in godsnaam heen? Wat moeten we nu weer doen? Ik voel dat we nooit meer dezelfde persoon gaan worden. Er gaat zo iets abnormaals met ons gebeuren dat gruwelijk voelt. Als we dit overleven of erger nog maar 1 of 2 van ons wat dan? Ik krijg hier een mega akelig gevoel van en schrik weer wakker…

route 4 –>In dezelfde dromen reeks en in het loop gedeelte van het park moest ik ook een keer een glazen gebouw in. Daar zijn bezienswaardigheden te zien. Dit heeft niks met de dierentuin route te maken en het lijkt een apart gebouw. Je loopt net na binnenkomst links een gebouw in i.p.v. rechts het dieren vierkant in. Ik loop daar dus niks vermoedend binnen door een poortje. Terwijl ik door dat poortje loop hoor ik een piep en zie ik een rood kruisje verschijnen. Het poortje zit op slot en ik kan er niet meer uit. Ik weet in mijn hoofd dat ik dit moet beleven en verplicht ben om dit te doen. Het poortje gaat pas weer op groen als de beleving afgelopen is. Ik loop door maar eigenlijk wil ik dit weer niet! Ik kom in een grote zaal terecht wat erg groot en rechthoekig is. De ruimte is verdeelt in 2 ruimtes door middel van een hele grote raampartij. Voor mij bevind zich een grote zaal met opgezette dieren wat een beetje op een museum lijkt. Rechts van mij achter de hele grote raam partij bevind zich een dieren verblijf. Als ik goed kijk zie ik dat er wolven zitten. Het lijkt wat verwilderd met rotsen, veel bomen en planten en padjes. Het ziet er best wel mooi uit allemaal. Plots besef ik me ‘waarom kan ik hier niet meer uit’? Wat moet ik doen om hieruit te komen? Ik hoor een hele harde sirene gaan en het glas wat zich tussen mij en de wolven bevind schuift helemaal in de muur. Het komt allemaal heel modern en technisch over. De wolven kunnen nu bij mij komen. De wolven willen dit ook en ik zie dat ze mij in het vizier hebben. Het zijn er meerdere en ze komen dreigend op mij en omsingelen mij. Ik probeer nog door de detectie poortjes te vluchten maar die staan op rood. Hier schrik ik weer wakker…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *