werk stress…


Vannacht ben ik wel 20 keer wakker geweest en heb ik erg slecht geslapen. Ik heb geen vette nachtmerries gehad maar wel vervelende dromen die nu dus de volgende ochtend/dag blijven hangen. Vooral erg vervelend en een faal gevoel over mijn werk!!

Ik heb nachtdienst met 2 collega’s die eigenlijk niet bestaan. Ik werk met 1 collega die een mix is van 2 personen (kenmerken van beide lastig te beschrijven maar ze is een beetje van beide) en nog een collega die er wel is maar geen duidelijke gezicht heeft en deze is er gewoon. Ik weet gevoelsmatig dat ik ze erg aardig vind en het fijn vind om met ze te werken.

De uren in de nacht schieten heel snel voorbij en voor ik het weet is het al tegen de ochtend. We hebben het er samen over dat dit eigenlijk helemaal niet kan en erg onwerkelijk is. Nachten duren normaal gesproken best lang en gaan nooit zo snel voorbij. We hebben helemaal nog niet veel gedaan en we vinden dit heel erg raar. Er komt niks uit onze handen en we zijn er gewoon en zitten wat achter een computer. Er staan een aantal schermen open en we moeten best veel doen maar het lukt niet! Midden in de nacht moet ik na de keuken bellen met een vraag. Terwijl ik dit wil doen hapert de telefoon, hij valt uit en het lukt me niet om het nummer in te toetsen. Plots is er toch ineens iemand aan de lijn terwijl echt bellen niet lukt. De persoon die ik nu aan de lijn krijg is normaal helemaal niet heel aardig tegen mij (door een gebeurtenis in de corona tijd) maar we zijn zakelijk en direct tegen elkaar. Dat werkt best! maar nu is diegene ineens heel erg aardig. We praten over hoe het met ons gaat en waar we op vakantie willen gaan en hoe het met ons gezin is. We hebben een lang en gezellig gesprek samen. Op het einde stel ik pas mijn vraag en diegene lost dat met liefde voor mij op. Dan gaat er weer een tijdje voorbij en vinden mijn collega’s het raar dat er nog geen patiënten bellen zijn gegaan en ze gaan dus de gang op om een kijkje te nemen. Ondertussen loop ik naar de keuken en spoelruimtes om te kijken of ik nog wat op kan ruimen. Daar kom ik erachter dat er echt mega en mega veel troep is dat ik allemaal nog op moet ruimen. Ook besef ik me opeens dat ik nog helemaal niks van mijn to do lijst voor de nacht heb afgevinkt en ik schiet in de stress. Ik kijk naar de klok en het is al tegen de ochtend. De klok hangt op een andere plek dan normaal namelijk boven de deur en ik denk huh? Een gevoel neemt bezit van mij dat ik kei hard ga falen om dit allemaal af te krijgen. Ik denk op dat moment mijn collega’s komen er wel achter dat ik helemaal niks voorstel, helemaal niks doe, mijn werk niet goed doe en hoe slecht ik eigenlijk werk. Het gaat gebeuren denk ik en ik ga eindelijk door de mand vallen..

Ik begin heel erg te stressen en spreek met mezelf af om dan maar gewoon langer te blijven na mijn dienst. Ondertussen hebben mijn 2 collega’s het heel erg druk en zie ik ze sjouwen met was karren en verschoon spullen. Normaal help ik daar dan natuurlijk ook aan mee want patiënten gaan voor alles! Ze zeggen tegen mij dat heel veel mensen hulp nodig hebben en dat ze het heel raar vinden dat er heel de nacht geen bel is gegaan en dat dit haast niet kan. Er is iets mysterieus aan de hand denken ze. Ik ben bang dat ze gaan vragen of ik hun kom helpen want ik heb nog bergen werk te doen in een heel korte tijd. Maar dat doen ze dus helemaal niet en ze laten mij haastig alles opruimen. Ze zien er heel gestrest uit en ik voel me erg gestrest. Ondertussen komt de vroege dienst binnen en er is nog heel veel troep en ik voel dat ik ontzettend gefaald heb.. Mijn collega die net binnen komt zegt wel tegen mij “dat is helemaal niet erg en ik help je mee” maar ik voel me achterdochtig. Hoe kunnen mijn collega’s nu zo aardig blijven terwijl ik zo aan het falen ben? Dit kan toch helemaal niet!! Ik wordt wakker met een verschrikkelijk gevoel dat ik nergens goed voor ben en niks kan en dit gevoel blijft hangen.. Ik ben ondertussen bang om mijn baan kwijt te raken (terwijl iedereen ontzettend aardig doet). Ik heb het gevoel alsof ik heel de nacht over hetzelfde heb gedroomd en telkens in flarden. De tijd verliep heel vreemd in die droom maar ik werd ook heel erg vaak wakker. Dit is geen fijne droom en ik vind hem nog wel vervelender dan een vette nachtmerrie…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *