virtueel treintje duikt onder water…


Vannacht heb ik enorm veel nachtmerries gehad en ik herinner me dat ik ontzettend vaak wakker ben geschrokken. Het voelde ook erg vervelend aan telkens maar ik herinner me er helemaal niets van. Vanochtend nog wel maar nu helemaal niks meer.

Een droom van een aantal nachten geleden kan ik me nog wel heel goed herinneren. Ik woonde weer in mijn vroegere huis bij mij vader en ik moest naar de tandarts. Er stond een afspraak gepland op een bepaalde tijd en mijn moeder ging ‘heel vreemd’ met mij mee. We staken plots een kanaal over en kwamen in een niet bestaande straat terecht. Het was wel lastig om over dat kanaal heen te komen. Er was een brug waar je overheen kon maar die voelde niet erg stabiel aan. We moesten wel want aan de overkant moesten we zijn. De tandarts was daar gevestigd maar onze aandacht trok het pand ernaast. Het leek op een oud en verlaten winkeltje. We gingen daar een kijkje nemen en naar binnen. De deur bestond uit glas en was erg vuil en zo ook de grote ramen. Het rook er wat muf en het leek op een oude, verwaarloosde dieren winkel. Ik herkende de wat muffige geur wat leek op oud vogelvoer en vies water van aquariums. Vroeger kwam ik ook vaak met mijn oma en moeder bij zon soort winkeltje. Vooraan in het winkeltje was een ruimte met veel houten stellingen. Het was een niet zo groot hok en de stellingen waren in een vierkant opgesteld. Ze bedekte zeg maar de wanden en wij namen aan dat hier vroeger spullen stonden voor de verkoop. Maar nu stonden er op die stellingen wat viezige dozen. We vroegen ons af wat erin zat en zagen dat het helemaal vol zat met vr brillen. Er hing ook een grote poster hangen met “mega, unieke, gave attractie”. Wij dachten huh stelt ook niet veel voor dan. De poster leek antwoorden te geven op wat wij dachten door er alleen maar naar te kijken. Ook stond er iets van een grote aquarium haaienbak belevenis. Ik zag het ook voor me hoe het moest zijn in mijn gedachten en dat vond ik echt niet fijn! brrrrr…..

We gingen weer naar buiten en ondertussen maakte ik me zorgen om de tandarts afspraak want als ik niet kwam opdagen dan zouden de kosten in rekening gebracht worden. De tandarts bevond zich in het pand ernaast maar het lukte mij niet om daar komen??? We bleven een beetje hangen voor beide panden. Weer buiten zagen we links een eindje verder een duin gebied met veel zand en heuvels. Er waren instructeurs die allemaal een groepje mensen bij zich hadden. De mensen hadden allemaal vr brillen op die ze constant op hielden. Een groep sprong van een bergje af met de instructeur die ze begeleidde/opving en instructies gaf. Ik dacht deze mensen hebben vast deze beleving geboekt en doen nu verschillende parcours met een vr bril op. Ik dacht hun liever als ik want ik zou dat helemaal niks vinden. Ik zag nu ook een treintje staan maar die was leeg. Het treintje moest nog klaar gemaakt worden om te gebruiken. Het zag er een beetje raar uit en het stond nog compact in elkaar geklemd ofzo. Mensen konden daarin met een vr bril en dat treintje zou een heuse beleving onder water gaan geven. Het zou dan net echt lijken!

Plots bevond ik me weer thuis in het huis van mijn vader (zonder moeder). De tandarts assistente belde mij en vroeg waar ik was omdat ik een afspraak had. Ik schrok en verontschuldigde me en zei alsnog wel snel te kunnen komen. Dat vond ze goed en ze zou voor deze keer geen kosten in rekening brengen. Ik belde mijn moeder op en zei dat we nu nog snel konden komen maar wel echt moesten gaan. Mijn moeder vertelde dat ‘mijn stief broertje’ ook mee moest omdat die bij haar was. Hij had geen afspraak maar als we hem gewoon meenamen zou dat vast wel goed komen. Ik vond dat een beetje stom maar ik zei oké. Mijn moeder kwam mij weer ophalen en met zijn 3en gingen we er weer heen. We staken het kanaal over en zagen het pand van de tandarts al liggen. Ik dacht makkie om er te komen dit keer en ik voelde een opluchting. Het ging veel soepeler dan de vorige keer. Echter lukte het weer niet en bleven we een beetje voor het pand hangen. Nu stond ik andersom voor de panden (de vorige keer kwam ik er uit en was het links van me maar nu rechts).

Het winkeltje glom nu aan de buitenkant en viel echt op. het zag er luxer en mooier uit. Ze hadden dus succes geboekt met hun ‘speciale beleving’ en geld verdient. Ze konden de attractie nu verbouwen en upgraden en veel specialer maken. Ook stonden er nu verkopers in het winkeltje en bij het treintje. Het zag er nu uit als een goed lopend bedrijfje. Je kon de duinen en zand heuveltjes waar ze eerst alles deden niet meer zien. Het was meer verborgen zodat het geheimzinnig bleef want dat trok nu eenmaal meer bezoekers. Mensen houden vaak van geheimzinnigheid en dat trekt ze aan (maar mij niet dacht ik).

Nu rechts van me zag ik dat het treintje af was. De wagonnetjes stonden uitgestald en netjes achter elkaar. Het was maar een heel kort treintje en niet zo groot en ik schat iets van 2x 4 plaatsen.

Het was nu zo gemaakt dat de suggestie werd gewekt dat het treintje een diepe duik in het water nam. Boven het treintje hadden ze een water koepel gebouwd waardoor het leek alsof je er letterlijk in dook. Mensen die deze belevenis wilde doen konden in het treintje stappen en daar pas kregen ze na betaling een vr bril op. Het instappen en gaan zitten was dus zonder bril en vandaar dat ze het nu zo gemaakt hadden met dat water. Het leek dus net echt en met de bril op helemaal natuurlijk. Ik zag voor me in mijn gedachten hoe dit zou gaan en dat was erg creepy en ik schrok wakker…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *