Storm kwijt…


Vanmorgen sliep ik uit en droomde ik een vervelende droom.

Er bleven 2 collega’s bij mij slapen en wij zouden er een gezellig avondje van maken met lekkere dingen en wijn en daarna slapen op luchtbedden in de woonkamer (beetje raar op mijn leeftijd maar oké). De collega’s hadden ook geen vast gezicht die ik herkende maar ze waren er wel gewoon. Ze leken mij niet heel aardig te vinden en we waren niet heel hecht met mij en het voelde alsof ze mij een beetje voor lief namen.. Ik wilde graag aardig door ze gevonden worden dus ik deed mijn best om dat gevonden te worden! In het echt doe ik dat juist niet en denk ik eerder bekijk het maar als je mij niet zo aardig vind dan hoeft dat voor mij ook niet maar in deze droom vond ik dat blijkbaar toch wel heeeel erg belangrijk.

Hun zeiden dat ze wel even met Storm (de hond) uit wilde gaan en ik vond dat goed maar ik twijfelde wel een beetje over hun voorzichtigheid en liefheid voor de hond. Ondertussen ging ik thuis wel wat voorbereidingen treffen en alles klaar zetten en hapjes klaar maken in de mini oven omdat de normale oven kapot was. Dat is de oven in het echt ook haha.. Ik had ook allerlei smaakjes wijn gekocht in alle kleuren. Ook wilde ik hele lekkere thee maken in mijn blond Amsterdam sinterklaas theepot!

Ik vond dat ze wel erg lang wegbleven en ik bedacht me in mijn hoofd dat ze Storm kwijt waren geraakt en meteen gebeurde dit ook. Ze kwamen binnen en vertelde dat de hond los gebroken en ze waren erg onverschillig en vonden het niet zo erg. Ik werd vervolgens mega boos en ik dwong 1 collega mij te vertellen waar ze hem waren kwijt geraakt en het kostte veel moeite om haar dit te laten vertellen. Ik dwong haar vervolgens om mee te gaan naar de plek waar hij was uitgebroken. Ze wilden ook niet vertellen hoe het was gebeurd en ik dacht dit gebeurd toch niet zomaar?? Het koste mij allemaal erg veel moeite want ik kreeg weinig begrip en medewerking van hun/haar.. Net alsof ze mij niet serieus namen..

We moesten een eind lopen want ze waren een groot blokje om geweest en we kwamen bij een ringbaan uit waar veel auto’s reden. Ik schrok helemaal en hoopte met heel mijn hart dat hij niet was dood gereden (vroeger toen ik een heel klein kind was is dit echt gebeurd met een hondje van ons).

Vanaf hier werd de droom onrealistisch. Er was daar een soort van grote, magische poort met heel veel groene struiken eromheen en het zag er prachtig uit. Het voelde alsof er heel veel licht was maar toch was het donker buiten want het speelde zich in de avond af. Bij de poort hing een jongen rond en ik vroeg hem of hij een leuk, zwart/wit hondje had gezien wat best wel heel blij was.. Hij zei meteen ja die heb ik gezien een eindje verder door de poort heen op een soort van veldje. Ik vroeg de jongen ons er heen te brengen en hij stribbelde wel een beetje tegen omdat hij ons niet kende en het veel tijd kostte maar toch ging hij mee want hij wilde dat wij het hondje gingen vinden. We liepen door de poort heen waar een heleboel gangen waren en het was net een doolhof. Er stonden ook allerlei kraampjes met mensen die dingen verkochten. De jongen en ik zochten toenadering na elkaar, we flirtten en we vonden het fijn in elkaars gezelschap. Die collega die er bij was die irriteerde zich eraan en zuchtte constant en ze vond dit stom. Ik bedacht me opeens dat deze jongen eigenlijk mijn toekomstige man was alleen hij was een stukje jonger!! Waren we terug in de tijd gegaan? Zaten we in een andere dimensie waar bepaalde zielen aal elkaar verwant zijn net zoals in het echte leven? Ik dacht oh vandaar dus de connectie maar waar ben ik nu in terecht gekomen en hoe kan dit?? (Dit bedacht ik allemaal in deze droom in mijn slaap in mijn hoofd). In het echt is mijn schoonvader bijna jarig en de jongen probeerde dingen bij de kraampjes uit te zoeken en zei “hey leuk voor ons pa”. Hij wees allemaal dingen met koeien aan en ondertussen flirtten wij best wel erg en voelden wij nog erger de connectie tussen ons. Voor zover ik weet heeft mijn schoonvader niet echt iets met koeien maar het was heel duidelijk! Wel viel het op dat het bruine koeien waren met een iets ander gezicht dan normaal en misschien was het toch een ander dier wat er erop leek. Maar dit beest had in deze droom een connectie met hem en kwam in verschillende kraampjes terug. Iets van een sterrenbeeld passeerde ook mijn gedachten maar waarom dacht ik daaraan in deze wereld? (geen idee wat hij echt voor sterrenbeeld is).

Op een gegeven moment zag ik een zwart/wit hondje onder een kraampje zitten. Ik riep zijn naam maar het hondje draaide zijn hoofdje weg en toen ik goed keek had hij een heel ander gezichtje dus dit was hem dus niet.. balen teleurgesteld!! Nu kwam weer sterker het gevoel met dat ik mijn hondje moest vinden.. En we zagen nog een hondje en nog 1 en nog 1 maar ze waren het allemaal niet!! De gangen kwamen uit bij een grasveld met daarachter een meertje met lelies op het water. Onder 1 lelie zat weer zon hondje en die leek precies. Ik vond het wel raar dat hij onder de lelie in het water zat want onze storm moest niks van water hebben. De jongen zei ik denk dat hij dat is want die heb ik hier een tijdje zien leven en verblijven onder die lelie (terwijl hij pas een paar uur weg maar maar oké). Hij leek inderdaad ontzettend en hij reageerde zelfs op zijn naam en kwam naar me toe maar was best wel heel erg dik. De jongen zei ja dat klopt want hij krijgt hier goed te eten van iedereen en ik geef hem ook regelmatig wat lekkers. Toen ik het hondje riep kwam hij en vervolgens optilde zag ik dat hij een zwart vlekje miste die er in werkelijkheid zat en ik draaide hem op zijn rug. Ik zag dat het een meisje was dus het was hem dus zeker niet maar we kwamen nu toch wel erg in de buurt. Ik hoorde blafjes om mij heen die op die van Storm leken en er waren heel veel zwart/witte hondjes die op hem leken maar hoe kon het dat hij er dan niet tussen zat? Ik bedacht me waarom zijn er nu ineens zo veel hondjes die sprekend op hem lijken? In het echt zie ik er weleens 1 die op hem lijkt maar echt niet zoveel en hij is redelijk zeldzaam.. Ik wist dus toch wel constant dat dit allemaal niet echt was maar toch voelde de emoties allemaal heel echt!!

Ik keek om mij heen en ik zag dat we op een prachtige mooie, groene plek waren ’tussen de gangen’. Het water schitterde en er dreven mooie wolken boven in allerlei blauw, groen, roze en wit tinten, het was er heel mooi groen maar dan anders. De kleur groen was veeel mooier dan daadwerkelijk was en veel intenser.. Er leken mensen in de vorm van wolkenachtig licht langs te zweven en die straalde heel veel warmte uit, de jongen met wie ik was die was wel heel erg leuk en die begeleidde mij door de ruimte! Het enige verdrietige wat ik voelde was dat ik mijn hondje kwijt was en boos was op deze collega..

Toen werd ik zo ongeveer wakker en voelde dat ik deze droom moest opschrijven 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *