Slaapverlamming…


Deze droom had ik zo’n 10 jaar geleden maar ik weet het nog goed omdat ik daarna 2 weken niet meer alleen durfde te gaan slapen. Ik dacht als ik ga slapen dan wordt ik meegenomen door iets verschrikkelijks.. Ondertussen heb ik dit al vaker gehad en kan ik er mee omgaan (tegenhouden of niet zover laten komen). Het verrast mij niet meer omdat ik er niet meer zo bang voor ben maar toen was ik dat echt wel!

Rond een uur of 11 ben ik gaan slapen en rond half 1 in de nacht gebeurde het. Ik sliep op mijn rug en later heb ik gelezen dat dit dan het vaakst gebeurd. Plotseling kreeg ik het gevoel alsof ik werd verkracht (door iets vrouwelijks maar ook weer een zwarte schim) en werd wakker. Althans ik dacht dat ik wakker werd. Ik wilde graag wakker worden en “de vrouw” van me afduwen. Dat lukte niet en ik werd tegen het bed gedrukt. Hoe meer ik probeerde los te komen hoe zwaarder het gewicht werd. Het voelde als een zeer duister persoon die mij mee wilde nemen en ik kon er niks tegen doen. Ik voelde dat ik wakker was maar mijn lichaam was totaal verlamd en ik kon helemaal niks meer.

Ik kon enkel mijn oogleden bewegen en ik weet nog dat ik die heel snel op en neer kon bewegen. Ik hoorde super hard gebonk in mijn beide oren (mijn eigen hartslag). Ik was doodsbang en dacht dat ik nooit meer wakker zou worden en ik dood gevonden ging worden. Het voelde alsof iets mij mee wilde nemen en mijn lichaam zonder ziel achter wilde laten. Het was duivels en ondertussen deed ik in mijn hoofd gebedjes om het kwade weg te jagen.. Dit ging geheel automatisch! Ik ben niet heel erg gelovig maar dit was het enige wat ik kon doen om mezelf te redden. Ik probeerde de vrouw zo weg te krijgen.

In de verte hoorde ik mijn man mijn naam roepen. Die klonk ver weg vanuit beneden want hij was nog niet naar bed. Op dat moment dacht ik dat hij mij terug riep “van het doodgaan”. En toen schrok ik wakker..

In paniek riep ik mijn man naar boven. Hij vertelde mij dat hij helemaal niet heeft geroepen en dat hij gewoon rustig beneden achter de computer zat.

Vanaf toen moest hij verplicht samen met mij gaan slapen, die avond + 2 de weken daarop (terwijl hij normaal altijd later naar bed gaat). Na die 2 weken durfde ik erover te lezen op internet en kwam ik er steeds meer over te weten. Ik was nog steeds bang om te gaan slapen maar wel minder omdat ik nu wist hoe het kwam.

Als ik nu op mijn rug slaap voel ik het nog steeds weleens opkomen. Ik kan mezelf dan snel wakker maken of snel op mijn zij gaan liggen en dan stopt het. Ook laat ik het weleens een beetje opkomen omdat het een beetje hetzelfde begint als uit mijn lichaam treden. Ik kijk dan welke kant het uit gaat.. Uit mijn lichaam treden laat ik dan hartelijk toe en de slaapverlamming stop ik.

Hieronder in de link staat goede informatie over slaapverlamming

Wat is slaapverlamming? Betekenis, oorzaak en behandeling. (slaapinfo.nl)


Eén reactie op “Slaapverlamming…”

 1. Lieve Tess,
  Toen ik in je vraag naar mij toe om de droom te mogen plaatsen las dat je ‘schaam’ schreef wist ik al gelijk waarover je droom zou gaan.
  Had je mij 10 jaar geleden gekend had ik je angst kunnen omzetten naar ‘begrijpen’.
  Het is moedig van je om deze droom te hebben durven schrijven en delen.
  Deze dingen raken je en je wil dan toch wel iemand die jou wegwijs kan maken in het gebeurde.
  Ik begrijp dat je er inmiddels kan mee omgaan en wat ook belangrijk is dat je het zelf kan sturen.
  Schaamte in deze hoeft niet, maar ik begrijp dat niet iedereen reeds op de hoogte is van dit fenomeen.
  Vroeger kon je er op internet niet heel veel over vinden maar vandaag lees je dat vele mensen dit al hebben meegemaakt.
  Her feit dat je het zelf kan aansturen betekent ook dat je mag beseffen hoe sterk jij bent in je eigen kunnen, je eigen kracht.
  Ga daar maar helemaal op vertrouwen.
  Ik vond het een heel mooie droom omdat we hier toch uit leren dat we ons allemaal bewust mogen worden van onze eigen persoonlijke krachten.
  Want dromen zoals deze hebben dit doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *