Mijn ouderlijk huis stort in… (klad)


Ik droom heel vaak over 1 huis waar ik gewoont heb. Het gebeurd dan telkens dat ik dan met mijn man,kind en hond daar weer woon en we ons huis verkocht hebben of er niet meer kunnen komen door een of andere reden. Ik wil dat dan niet maar toch voelt het nog wel okee omdat ik me fijn voelde in dit huis.

De droom begon met dat we op de bank zaten in de woonkamer gedeelte en mijn man vertelde dat we moesten verhuizen omdat hij een nieuwe baan had gevonden aan de andere kant van het land. Ik zei dat ik dit absoluut niet wilde omdat ik onze zoon niet bij zijn vriendjes weg wilde halen en uit zijn vertrouwde omgeving. Dit vond ik echt not done en ik was daar mega verdrietig over. Mijn man ging dit toch doen en ik zei nou okee ik blif hier en dan gaan we scheiden. Ik voelde daar geen pijn bij en wat ontzettend boos op hem omdat hij onze zoon een gebroken gezin aan deed.. (mijzelf maakte het niet uit in deze droom want ik hield toch niet meer van hem). Ik voelde de pijn voor onze zoon alleen maar en wilde hem dit niet aan doen.

Ondertussen stond mijn overleden oma aan de voordeur. Ik herinnerde dat het zondag ochtend 10:00 uur was en dan kwamen opa en oma altijd langs. Oma was alleen en zag er anders uit heel dik en opgeblazen maar ze was het wel. Ze zei ik kom toch gewoon binnen want dat doe ik altijd en zal ik doen ook. Ik voelde dat ik hier helemaal geen zin in had gadver visite en ze was toch allang dood?

Ondertussen was ook mijn vader gekomen, de ouders van mijn man, mijn tante met haar buurvrouw die ik helemaal niet kende. We zaten allemaal op de 2 banken + wat stoelen erbij. Het werd een kring gesprek en ging weer over het verhuizen en de andere baan van mij man. Iedereen was het met mijn man eens en ze vonden allemaal dat een kind zich snel genoeg aanpaste en ik had zon standaard baan dat ik overal kon gaan doen. Ik werd hier boos van dat niemand het met mij eens was en toch bleef ik bij mijn stand punt dat ik het absoluut niet ging doen. Ik werd ook heel erg boos dat de buurvrouw van mijn tante die ik niet eens ken vol bleef houden dat ik me aanstelde en zich overal mee bemoeide!

Het werdt me te veel en ik dacht ik ga even naar boven toe.

(de rest komt nog)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *