groot, zwart, vrijstaand huis kopen…


Vannacht droomde ik dat wij een nieuw huis gingen kopen. Het was groot, zwart en vrijstaand. Voor het huis stond een meertje met water wat soms tot de ruiten kwam en daarom waren die een stuk dikker. Om het huis stond een houten hekje en het stond in een totaal wat slechte en niet bijzondere wijk. Het huis zelf was wel mooi maar natuurlijk wel vreemd..

het oogde een beetje kasteel achtig maar zo groot was het niet en het had 1 verdieping. Als je binnen kwam dan liep je in een grote ruimte maar niet heel hoog. Overal stonden palen die een obstakel vormde en ze leken er ook te staan om de woning stevig te houden. Ik bedacht me dat we hier de woonkamer/leefruimte gingen maken alleen ik wist niet zo heel goed hoe omdat het zo groot en wat onlogisch was. We hadden geen geld over om nieuwe meubels te kopen dus we moesten het met onze bestaande meubels doen. Als je een rondje door het huis liep waren er verschillende kamers waar iets geks mee was.

Je kon via een gangetje achter in de leefruimte bij verschillende “slaapkamers” komen. 1 grote rechthoekige kamer rechts voelde wat gammel aan als je er doorheen liep. Het kraakte en de vloer was slap. Een wand was helemaal bedenkt met een grote, ouderwetse kast waar je heel veel spullen in kon opbergen. Ook was deze kamer voor de rest strak en modern terwijl de rest van het huis ouderwets was. Ik bedacht dat deze kamer wel voor mijn man en mij zou kunnen al had ik het liever wat steviger. Toen we weer verder door de smalle gang gingen lopen hing er een buis los waar wat rook uit kwam. De eigenaars zeiden dat we daar maar bij uit de buurt moesten blijven want ze wisten zelf ook niet precies wat dat was. Ze mompelde iets over kleine huisspookjes en dat die hier in de nacht weleens uit konden komen. De rook was wel giftig en we moesten proberen het niet in de ademen. Weer een stukje verder had je een ronding met mooi glas waar je door naar buiten kon kijken. In de tuin stond een soort van sneeuwpopje en die kon je van binnen aan doen en dan ging er een lichtje in hem aan. Het sneeuwpopje gloeide dan best wel leuk en viel op. Ook zaten er binnen bij de raam witte bollen met oogjes erin (haha.. een soort grote wattenbollen) en dit waren spookjes. De eigenaresse vertelde daar heb je niet zoveel last van hoor want deze spookjes horen bij het huis en zijn heel lief. Soms willen ze spelen en komen ze even bij je spoken want dat hoort bij een oud, zwart kasteel huis. De kleine spookjes die uit het gat met de ook kwamen die waren wat opstandiger maar als je de regels volgde dan was er niks aan de hand.. Ze zei als je het sneeuwpopje aan doet komen ze allemaal gezellig bij het raam kijken en dan zijn ze daardoor geobsedeerd en blijven ze hier. Ze vinden het sneeuwpopje heel erg mooi en ook de iets minder lieve spookjes. Ze liet het aan ons zien wat de spookjes dan deden en het klopte inderdaad! Weer een stukje verder was er een gat/tunneltje in de grond. De vrouw zei doe dit dan wel dicht want uit deze tunnel komen de spookjes die minder aardig zijn. Ik zei in mijn droom en net zei u dat ze uit de rook kwamen? Ja zei ze die zijn nog iets minder lief en best wel stout maar voor het donker wordt moet je die gewoon even goed dicht doen en dan heb je er geen last van. Uhh beetje raar allemaal en haar verhaal klopt niet helemaal???

Als we verder door de ronding liepen kwam je nog bij wat 4 kleinere kamers. Die waren wel best klein on onregelmatig van vorm. Ik bedacht dit wordt dan de kamer van zoon, een waskamer, een rotzooikamer en een weet ik veel kamertje en dan kwam je weer in de grote leefruimte. Het huis leek heel groot maar ook weer niet. In de grote ruimte bevond zich ook het raam met het meertje ervoor en het water. Er werd ons vertelt dat het houtwerk wel goed bij gehouden moest omdat het sneller rot met dat water er tegenaan. Dat was het risico van dit huis en dat nadeel moest je er ook gewoon bijnemen. Soms had je een hele tijd geen water tegen dat raam maar soms ook wel en dat moest je zelf even inschatten en bekijken. Ze zei ik zet dit nog wel even extra in het koopcontract want ik wil hier geen gezeur over later. Van buiten leek het huis meerdere verdiepingen te hebben maar van binnen was dit niet. We gingen buiten bij een picknicktafel met de eigenaars in gesprek om het huis te bespreken. De picknicktafel stond een paar meter bij de voordeur vandaan.

Het huis kostte 1 miljoen en ik zei dat wij dit niet hadden. De vrouw wilde wel heel graag dat wij dit zouden kopen ook al waren er nog veel meer belangstellende. De andere belangstellende konden die 1 miljoen wel makkelijk betalen maar ze gunde het ons en zo bleef het in de familie. Ik dacht huh familie? maar ging er verder niet heel erg op in. Ze had een zwak voor ons zei ze en ze dacht dat wij het wel aan konden. Ik vertelde dat we niet meer dan 200 000 ton wilde besteden en dat vond ze goed. Ik probeerde het huis nog voor 160 000 te krijgen want dan hadden we nog wat ruimte omdat er nog flink opgeknapt moest worden. Dit was wederom goed en de vrouw zei die buis met de rook laat ik natuurlijk dan ook op mijn kosten maken! Ik maakte me nog wel wat zorgen om de buurt omdat het helemaal niet gunstig was. Zoon moest dan voortaan met de auto naar school en een eindje rijden en dat zou niet meer gaan met vriendjes. Ik wilde dat eigenlijk niet omdat zijn sociale leven zo belangrijk voor hem is. Het huis was wel echt erg mooi en groot en duur en dit was een unieke kans voor ons. Nu we hier aan de picknicktafel zaten zagen we dat een echt een heel mooi, groot, zwart kasteel leek aan de buitenkant. Ik vroeg aan de vrouw en als we hier niet meer willen wonen en het verkopen? Toen zei ze ohh dan verkoop je het gewoon voor de hoogste bieder en stop je het extra geld in je zak. Ik vind dat helemaal niet erg want ik gun jullie dit nogmaals!! Daarna zei ze ik ben eigenlijk toch dood maar jullie kunnen mij wel zien en ik wil graag dat jullie hier komen wonen. Ze liet ons een flashback zien van dat ze dood was geschoten voor het huis. De flashback zagen wij in zwart/wit. Ze zou dit allemaal in orde gaan maken voor ons. Ik twijfelde wel want ons eigen huis is heel erg fijn en zouden we dit wel doen verhuizen naar dit vreemde huis?? Ik besefte dat deze vrouw op mijn oma leek maar dan wel in haar hele jonge jaren die ik alleen ken van foto’s. Ik wist het eigenlijk stiekem wel zeker!

Plots werden mijn man en ik wakker in het huis en op de kamer waar ik als kind woonde. Op mijn hele oude kamer werden wij wakker op een slaapbank en ik zette de tv aan. Op tv zag ik een filmpje op YouTube. Er kwam een familie in beeld die dit huis hadden gekocht als 2de huis en die hadden het gekocht voor 1 miljoen. Het huis stond in Limburg zag ik nu en dat was een heel eind van hun huis vandaan (en ook van de onze). Ze vertelde in de vlog dat ze nu 2 huizen hadden en daar tussen gingen pendelen. Ze hadden veel geld verdient en dat konden ze zo investeren. De vreemde ‘huis’ dingen zag ik nu op tv (vreemde kamer, de spookjes, de grote leefruimte). In de vlog zag je hoe ze de grote ruimte in gingen richten in hun smaak en vertelde ze dat ze het van een vrouw hadden gekocht die doodgeschoten was voor het huis. Ze zagen er erg blij uit en toen werd ik wakker… Wat een vreemde droom!! niet eng ofzo maar gewoon gekkig…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *