Angstaanjagende haaien grot…


Ik droom regelmatig dezelfde droom over een zelfverzonnen dierentuin die niet bestaat. Ik ga nu de recentste keer beschrijven dat ik hier was maar er zal vast een overlap zijn van meerdere dromen. Het is dus wel echt zo gegaan maar wel in meerdere dromen dus de volgorde kan onjuist zijn…

Wij zijn thuis en hebben zin om naar een dierentuin te gaan. Een oude vriendin en haar man gaan gezellig met ons mee. Het lijkt alsof we met zijn vieren gaan zonder kinderen en we ook nog jonger zijn dan in werkelijkheid.

We hebben verschillende opties waar me naartoe willen gaan maar de andere 3 willen naar dit park. Ik liever niet omdat dit park een haaien grot heeft waar ik echt niet in wil maar ik blijf dan wel buiten bij de uitgang op hun wachten. (denk ik dan haha..)

Plots zijn we in het park. Het begin van het park is altijd hetzelfde. We staan op een soort van berg en via die berg loopt een kronkelpad naar beneden. Het zonnetje schijnt heerlijk, er hang een ontspannen sfeer, er fladderen overal vlinders. Over het kronkelpadje de berg af staan gezellige bankjes, hekjes voor de kleine grasveldjes en heel veel mooie wilde bloemen. En de bloemen vind ik mooi en opvallend. Ik weet in mijn droom ook precies welke dit zijn want ik koop ze zelf ook elk jaar voor in de tuin. Ik zie de zakjes dan ook voor me klein/ glimmend/ bijna niet open te scheuren en er staan bijen en vlinders op. Ik vind het mooi en het geeft me een blij gevoel. Onderaan de gezellige berg staan bordjes met waar je allemaal heen kunt. Ik zie niet exact wat maar ik weet dat je alle richtingen op kunt en verschillende dieren kunt bezoeken.

Een eindje verder kun je verder naar beneden lopen en daar heb je een soort grote cirkel van klinkerstenen en veel perkjes met bloemen wat er best wel mooi uit ziet. Bij de randen van de cirkel staan gezellige bankjes waar mensen opzitten. Ik zie niet wie het zijn maar het zijn wel personen. Als we daar naar toe lopen zie ik dat de cirkel op 1 stuk meer naar beneden loopt een stukje onder de grond. Ik weet in mijn gedachte dat dit de ingang is van de haaien tunnel. De mensen met wie ik ben willen hier graag in want dit is DE populaire attractie van dit park. Hier staat dit park om bekend.

Ik spreek met de groep af dat ik hierbuiten vredig bij de bankjes ga wachten en dat doe ik ook. Ik ga op een bankje zitten en beloof mezelf hier te blijven zitten! MAAR terwijl ik daar blijf zitten gaan mijn gedachte toch met hun mee en zie ik alles wat hun zien. Ik ben op 2 plekken tegelijkertijd en het lijkt alsof ik uit mijn lichaam treed in mijn droom. 1 deel is op de veilige plek op het bankje en het andere deel gaat gewoon met hun mee of ik nu wil of niet!! Ik lijk een soort van achter hun aan te zweven. De ingang is wel mooi en bestaat ook uit een tunnel van klinkers en ligt mooi verscholen en wat lager dan de cirkel. Het is echt wel mooi gemaakt en ze hebben erg hun best hiervoor gedaan.

Nou de ingang lopen we dus doorheen en het is best wel donker. Op de muren staan haaientanden, haaien gezichten met felle lichten gericht op die delen. Het lijkt een soort van loop spookhuis te worden. Ik voel dat de groep dit mooi en spannend vind want hun vinden haaien niet eng. Ze vinden het alleen maar mooi en verheugen zich erop. Het is niet gericht op een mooi aquarium met haaien wat je in veel dierentuinen zit maar meer op schrik achtig gebied. Ook zien we kleine raampjes met heel eng blauw water erachter wat suggereert dat hier haaien achter de muur zitten. Als wij dan kijken dan is dit niet zo en zit er niks. Er klinkt enge muziek in de grot, meeeer haaien gezichten met licht, enge schrik geluiden. Opgezette haaien vol met bloed boven tegen de muur en er zijn effecten dat er water langs de rotsen loopt. In mijn droom wordt ik dood en doodsbang. Hier schrik ik vaak wakker….. maar soms lukt het mij op de 1 of andere manier om te stoppen en mijn gedachten weer bij mezelf op het bankje te krijgen. Ik treed dan terug in mijn droom lichaam. De rest doorloopt het spookhuis wel gewoon.

(Terwijl ik dit nu typ krijg ik een vervelend gevoel in mijn maag en dat is hetzelfde gevoel wat ik dan heb in deze droom!)

Het lijkt me dus te lukken niet verder mee te gaan maar het 1ste stukje moet ik wel vaak met tegenzin mee beleven. Ik ben geloof ik nog nooit tot de kern van de haaiengrot geweest!! Maar toch weet ik dat de kern een grote ronde aquaria is met overal om je heen glazen wanden en woest zwemmende haaien. De haaien zwemmen dan snel in rondjes om je heen terwijl je ze kunt bekijken. Dit is de top attractie van de dierentuin waarom mensen juist dit park zo graag willen bezoeken weet ik in mijn hoofd. Als je hier rechtdoor loopt dan loop je weer uit de koepel en kom je weer bij het uitgang gedeelte. Daarna loop je nog langs wat langs bezienswaardigheden en waar je wat informatieve dingen kunt leren over de intelligentie van de haaien.

Ik besluit om de groep op te wachten bij de uitgang zodat we samen weer verder kunnen. Ik wil dan graag de rest van het park samen met hun bezoeken en hier wegwezen. Plots ben ik daar dan maar hoe ik daar kom heb ik werkelijk geen idee van want ik ben er ineens. De uitgang is een groot vierkant gebouw met een grote glazen ingang. Er zit een sensor op de grote glazen deuren en als ik ervoor sta dan gaan ze automatisch open. Met heel veel moed loop ik daar dan in omdat ik ze niet kwijt raken wil. Ik voel hier dan al onheil en dat er iets niet klopt! Bij de “uitgang HAL” zie je veel haaien dingen ingericht als een soort van museum. Haaien tanden achter glas, bakjes zout water wat het water voor moet stellen waar ze in leven, schermpjes met filmpjes, stukjes haai op sterk water. Ik vind het niet fijn maar dit stukje durf ik dan nog wel omdat het niet op het enge gericht is maar meer informatief maar fijn vind ik het niet. Ik loop daar dan doorheen een stukje verder en ineens schrik ik me dood want ik sta onbedoeld voor een heel groot aquarium. Dit had ik niet zien aankomen want dit wilde ik nu juist voorkomen en niet zien want dit vind ik verschrikkelijk. Het gebeurd plotseling. Ik weet wel dat ik zo naar de uitgang kan en dat ik niet vastzit en niks me tegenhoudt en ik wil mijn groep graag vinden. In het mega aquarium zie ik gelukkig geen haaien voor het glas langs zwemmen. In de verte van het enge, blauwe donkere water zie ik dit helaas wel en daar schrik ik ook weer van. Er staat op de muur een informatiebord over dat hier haaien gefokt worden en dit een voortplantingsbak is. Dit doen ze op een manier die ongebruikelijk is en ze mogen hier niet teveel over uit wijden. Er staat experimenteel met grote letters boven de grote bak. Het is een soort van geheim wat ze hier uitspoken maar ik voel dat het niet pluis is. Ik kan mijn vriend (toen nog geen man want het voelt alsof we een stuk jonger zijn) + 2 vrienden niet vinden en er is ook geen spoor van hun. Ik begin me heel erg zorgen te maken. Ze zijn weg!!

Maar soms heeft de droom ook de uitkomst dat ze alle 3 hier bij de uitgang op de grond liggen. Ze zijn dan gehersenspoeld en zijn leeg en alleen hun lichamen zijn er dan. Ze weten niet meer wie ze zijn en wat er is gebeurd en wie ik ben en wie ze zijn. Het zijn lege omhulsels geworden. Hier schrik ik dus heel erg wakker en ben ik ook heel erg verward. Ook heb ik al weleens lichaamsdelen langs zien drijven in het aquarium raam. Het einde is wel wat verschillend in deze dromenreeks. De lege lichamen zonder ziel gebeurd het vaakst en komt het engst op mij over. Ik vind deze dromen erg akelig en na deze droom durf ik heel lang niet meer te gaan slapen…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *